Maak kennis met: The Ketchup Project 🍅

The Ketchup Project zet zich net als ons in voor het tegengaan van voedselverspilling. 40% van de tomatenoogst in Kenia wordt namelijk weggegooid. Dat is zonde! Samen met boeren maken zij er heerlijke ketchup van, die jij in onze recepten kunt proeven.

ketchupproject

Het verhaal achter The Ketchup Project

Op reis in Kenia ontmoetten the oprichters van The Ketchup Project boeren die tomaten verbouwen voor de lokale markt. Zij schetsten hun probleem: de Keniaanse markt is heel grillig. De prijs die ze voor hun tomaten krijgen dekt soms niet eens de transportkosten waardoor ze met grote overschotten blijven zitten. Verse tomaten zijn niet lang houdbaar. Door overschotten en logistieke problemen wordt wel 40% van de Keniaanse tomatenoogst weggegooid. En dat is natuurlijk echt zonde!

ketchupproject

Samen met de boeren bedachten de oprichters van The Ketchup Project een plan: droog de tomaten en maak er ketchup van! Ketchup maakt tomaten lang houdbaar en levert de boeren 20x meer op dan de verkoop van verse tomaten op de lokale markt. De extra verdiensten investeren ze samen met de boeren in landbouwverbeteringen en essentiële ontwikkelingen van hun lokale gemeenschap.

Niet alleen tomaten gaan verloren

Naast tomaten, verspillen we op de wereld helaas veel meer voedsel. Half december start het mangoseizoen en normaliter gaat meer dan 60% (!) van die oogst verloren. Zo zonde! Dit jaar wilt het Ketchup Project samen met de boeren deze massale verspilling tegengaan door de mango's te drogen en te verwerken tot heerlijke mangoketchup. En naast dat dat fijn is voor onze planeet, is het ook nog eens erg lekker. Je proeft de speciale mango ketchup in dit recept.

Krokante mango-varkenslapjes met wintergroenten en aardappelpuree

ketchupproject

Benieuwd wat er nog meer op het menu staat? Neem dan hier hier een kijkje in ons wekelijks wisselende menu. Veel kookplezier!