Met deze 7 simpele pastasalades zit je altijd goed

Pastasalades smaken het beste op kamertemperatuur. Zorg er daarom voor dat je jouw pastasalade op tijd uit de koelkast haalt. Bij Marley Spoon maken we graag grote porties, zodat we er de volgende dag nog van kunnen lunchen… Yum!

1. Italiaanse pastasalade met kip en walnoten

Deze goed gevulde pastasalade is het allerlekkerst als je alles tegelijk op je vork prikt. Je maakt 'm met penne, broccoli, kip, zongedroogde tomaatjes, rucolapesto, rode ui en walnoten. De sinaasappel is een echte verrassing in deze pasta, en geeft een heerlijk frisse en zoetige twist. Buon appetito! Het recept vind je hier.

2. Pastasalade alla caprese met buffelmozzarella

Dit gerecht combineert het beste uit de Italiaanse keuken: prachtige pasta en een 'insalata caprese'. Deze salade komt oorspronkelijk van het kleine eilandje Capri en de naam betekent dan ook: salade in de stijl van Capri. De kleuren komen, net zoals bij de pizza Margherita, overeen met de kleuren van de Italiaanse vlag. Buon appetito! Het recept vind je hier.

3. Zomerse pastasalade met feta, meloen, sperziebonen en munt

Rol dat picknickkleed maar uit, want we hebben hier het recept voor een fantastische pastasalade! Je mengt sappige friszoete galiameloen, feta-kaas en verse munt. De frisse sumak, van fijngemalen gedroogde sumakbesjes, geeft een lichte ctroenachtige smaak aan het gerecht. Deze salade smaakt naar vakantie! Het recept vind je hier.

4. Lichte pastasalade met parmaham, aubergine en kappertjes

Deze Italiaanse pastasalade is een echte aanrader voor een warme zomeravond! Je bakt hiervoor klein gesneden aubergine en courgette met tomaat en kappertjes en mengt dit vervolgens met de orecchiette pasta. Daarbovenop leg je de parmaham en je besprenkelt de salade tot slot met een zelfgemaakte yoghurt-basilicum-kaassaus. Buon appetito! Het recept vind je hier.

5. Pastasalade met sumak, courgettelinten en amandelkrokant

Op het eerste gezicht lijkt het een vreemde eend in de bijt, zo’n zoet-hartige amandelschots met gerookt paprikapoeder. Maar het is ontzettend lekker in onze pastasalade met kerstomaatjes, linten van courgette en sumak-dressing. Het maken van karamel is - eerlijk is eerlijk - best tricky, maar met onze beproefde techniek is het voor iedereen een fluitje van een cent. Het recept vind je hier.

6. Pastasalade met mozzarella geurige tomaat en gebakken nectarine

In de zomer eten wij het liefst grote borden van deze pastasalade met lekker veel basilicum en romige stukken mozzarella. Door de nectarine te grillen, geeft deze vrucht een zoete twist aan de klassieke Caprese van tomaat, mozzarella en basilicum. Samen met de pittige rucola, prikkelende kappertjes en pijnboompitten wil je hier zeker nog een bordje van! Het recept vind je hier.

7. Mexicaanse pastasalade met kip en maïs met limoen-salsa dressing

Dit gerecht is een schoolvoorbeeld van de fusion-keuken. Voor de vlotte salade combineer je kip en een fraai gedraaide Italiaanse pastasoort met een reeks ingrediënten uit de Mexicaanse keuken: maïs, limoen, yoghurt, paprika en salsa. De salsa van The Ketchup Project is niet alleen superlekker, ze is ook van tomaten gemaakt die anders zouden worden weggegooid. Win-win voor iedereen! Het recept vind je hier.