Marley Spoon's top 7 Flammkuchen recepten

In wijnregio de Elzas worden deze flinterdunne pizza’s ook wel tarte flambées genoemd. Traditioneel worden ze daar belegd met zure room, uien en spekjes, maar Marley Spoon zou Marley Spoon niet zijn als wij de Flammkuchen in een modern jasje steken. Raak geïnspireerd door de Marley Spoon top 7 Flammkuchen recepten!
By: Marley Spoon / 11/01/2018 / Onze recepten
Marley Spoon's top 7 Flammkuchen recepten

1. Flammkuchen met zuurkool en rode bieten-wortelsalade

Een grote favoriet uit de Marley Spoon-keuken is terug op het menu: deze veggie flammkuchen met een bijzondere twist! Chef Hannah kwam op het geniale idee de dunne Elsasser pizza met een kruidige crème, spinazie en zuurkool te beleggen. Ja heus, deze gefermenteerde witte kool kan nog veel meer dan een aardappelstamppot oppeppen. Proberen maar!

Het recept vind je hier.

2. Flammkuchen met geitenkaas, en bietensalade met hazelnoten

Hij mag dan wel op een pizza lijken, maar schijn bedriegt: deze plaattaart komt toch echt uit Frankrijk! De moeder aller flammkuchen wordt belegd met zure room, spekjes en ui. Onze chef Hannah kwam op het lumineuze idee om er een zoet-hartige vegetarische variant van te maken. Denk aan een broodje brie met walnoot, maar dan met geitenkaas en zie: binnen een half uur heb je een heerlijk diner op tafel staan!

Het recept vind je hier.

3. Flammkuchen met spekjes courgettelinten en spinaziesalade

Zelfs al regent het pijpestelen, deze zomerse flammkuchen zorgt ervoor dat in jouw huis de zon schijnt. Romige ricotta en lange, dunne courgettelinten zorgen ervoor dat deze Franse plaattaart met kop en schouders boven de rest uitsteekt. En wil je echt iets bijzonders? Serveer ‘m dan warm met onze spinaziesalade met pijnboompitten en krokante spekjes. Makkelijk, lekker en favoriet bij iedereen.

Het recept vind je hier.

4. Flammkuchen met appel en oude kaas met frisse rucolasalade

Wij hebben een leuke variant op de traditionele flammkuchen bedacht! Oude bekenden als hartige spekjes, romige crème fraîche en zoute oude kaas ontmoeten in dit gerecht een “new best friend”: de appel. Dankzij een knaller van een salade met peperige rucola, zongedroogde tomaten en een fruitige vinaigrette heb je snel de ideale doordeweekse maaltijd klaar.

Het recept vind je hier.

5. Flammkuchen met brie en pruimen bestrooid met rozemazijn

In wijnregio de Elzas worden deze flinterdunne pizza’s ook wel tarte flambées genoemd. Traditioneel worden ze daar belegd met zure room, uien en spekjes, maar een ietwat zoete variant moet ook kunnen! Wij gaan voor Franse roombrie in combinatie met sappige pruimen. Deze steenvrucht werd volgens de vertellingen door Alexander de Grote in Europa geïntroduceerd. Een dikke tien voor de fusie aan smaak!

Het recept vind je hier.

6. Philly Cheesesteak Flammkuchen met gebakken paprika en ui

De Philly Cheesesteak Sandwich is een broodje met zijn roots in Philadelphia. Het broodje is zó befaamd dat mensen uit alle hoeken van de wereld naar de stad afreizen om hem te proberen en er bestaat flinke rivaliteit omtrent wie de beste sandwich maakt. Wij gebruiken de beroemde smaken uit dit broodje in een flammkuchen: de combinatie van rundergehakt, zacht gesmolten kaas, gegrilde paprika en crème fraîche is een topper!

Het recept vind je hier.

7. Flammkuchen met peer en geitenkaas met rode koolslaw

Mmm… de combinatie van geitenkaas, frisse peer en noten is een match made in heaven. Niet gek dus dat dit drietal het ook geweldig doet als topping op een knapperig gebakken flammkuchen. Je kunt natuurlijk het deeg met plakken geitenkaas beleggen, maar in dit recept meng je hem met crème fraîche voor een extra romige topping. De frisse salade ernaast maakt het helemaal af. Hup, snel aan tafel voordat deze showstopper op is!

Het recept vind je hier.