Een kerstdiner gaat je normaliter niet in de koude kleren zitten. Maar gelukkig is daar Marley Spoon: zeg maar gedag tegen overvolle supermarkten afstruinen op zoek naar de perfecte ingrediënten voor dat saaie traditionele diner wat elk jaar weer op tafel staat. Verras je tafelgenoten dit jaar met iets nieuws, zonder dat jij er ook maar één seconde over na hoeft te denken. Behalve bij het koken natuurlijk!

Waar wij vorig jaar een perfect diner in de vorm van een kerstbox verzorgden, gaan we het dit jaar even anders doen. Hetzelfde gemak, maar meer keuze. Waarom zou je je namelijk beperken tot één soort gerecht, wanneer je vanalles kunt maken? De fijnproevers aan tafel hebben ten slotte allemaal een andere smaak.

Jouw perfecte kerstdiner

Je kiest dit jaar precies wat je wilt koken en ook voor hoe veel je gaat koken tijdens de feestdagen. Mix & match jouw eigen menu! Alle recepten op het menu hebben deze weken een extra feestelijke touch, maar een paar in het bijzonder zijn aanraders voor jouw kerstmenu.

Kerstspecials - Mix & match jouw favorieten!

kerstvoor

Romige pompoensoep met romescoswirl en platbrood

Een kerstmenu op tafel zetten vraagt de nodige planning en creativiteit. Met verschillende smaken en wensen rekening houden is een uitdaging, maar wij weten zeker dat iedereen aan tafel fan zal zijn van deze volle pompoensoep. Om de soep een feestelijke touch te geven, maak je een swirl van romescosaus: een Catalaanse saus van geroosterde paprika’s, tomaat en amandelen. Deze combinatie maakt van deze soep een ideaal voor- of tussengerecht voor het kerstdiner! Vind het recept hier.

kerstvoor2

Gebakken camembert met topping en perencrumble met speculaasroom

Je hebt een echt feestje op tafel met dit voor- en nagerecht speciaal voor kerst. We trappen het feestelijke diner af met gebakken camembert met heerlijke kruiden-notentopping. Erbij stukjes krokant gebakken stokbrood om de gesmolten Franse kaas uit te lepelen. Van de rest van het recept maak je de spetterende finale van het kerstdiner: stukjes zachte peer met een krokante crumble en een frisse speculaasroom. Het recept vind je hier.

kersthoofd1

Gegrilde kippendij en friet met gestoofde venkel en paarse wortel

Mmm, voor een lekker stukje kip kun je ons altijd wakker maken, zeker als de kip een krokant korstje heeft zoals in dit recept. Doordat je de kippendijen voor het grillen stooft in een sinaasappel-venkelbouillon, krijgt dit gerecht een echt winters aroma. Friet van paarse wortel en aardappels uit de oven erbij en je bevindt je in een culinaire winterdroom. Vind het recept hier.

kersthoofd2

Gestoofde wildworstjes met bataatpuree en champignonjus

De wildworstjes in dit gerecht worden gemaakt door onze leverancier Pieter van Meel. Het wild in de worstjes komt voornamelijk uit Nederland, onder andere van de Veluwe. En zo rond de kerst, als de vraag hoog is, gebruikt Pieter af en toe kwalitatief Oostenrijks wild. In dit gerecht serveer je de worstjes in een stoof met tijm-champignons op een puree van zoete aardappel. Vind het recept hier.

kersthoofd3

Winterse pastei met warme peer-walnootsalade

Van dit gerecht zal groot en klein smullen, daarom vinden wij dit een ideaal kerstrecept. De groenten stoof je in een romige saus en verstop je vervolgens onder een krokant laagje bladerdeeg. Dat klinkt al lekker, toch? Je serveert er een lichte salade bij met peer en gebakken rode ui, die je afmaakt met geroosterde walnoten. Een topcombinatie van heerlijk winterse smaken! Vind het recept hier.

kersthoofd1

Pompoenrisotto met kastanjes en kaneel-hazelnoten

Bezoek een Italiaans dorp in het najaar of een willekeurige kerstmarkt en je vindt er een kraampje waar ze kastanjes roosteren. De geur die daarvanaf komt is geweldig! En de smaak is nóg beter. Vandaag gebruik je voorgegaarde kastanjes als topping bij deze romige pompoenrisotto. We hebben ook een fijn kerstcadeautje voor je: dit recept heeft een extra topping van tijm en geroosterde kaneel-hazelnoten om je kerstgerecht helemaal af te maken.

Zo bestel je het kerstmenu

Kies jouw favoriete recepten in ons menu van 17/12 en voeg ze toe aan je box!

Ik heb al een Marley Spoon account

Ontvang je vaker Marley Spoon maaltijdboxen? Dat is mooi. Dan kun je direct in je account gerechten selecteren, net zoals elke andere week.

  • Heb je een account voor een 2 persoons box en komen er meer mensen eten? Dan kan je in je account bij het kiezen van de recepten op het +-je drukken om meer porties toe te voegen.
  • Heb je een account voor een 3-4 persoons box en komen er meer mensen eten? Maak dan met een ander e-mailadres een nieuw account aan. Kies hierbij voor een 2 persoons box. Bij het kiezen van de recepten kan je op het +-je drukken om meer porties toe te voegen.

Ik heb nog geen Marley Spoon account

Is Marley Spoon nieuw voor jou? Maak dan hier een account aan en kies voor een box voor 2 personen. Kies het gewenste levermoment en stel na het afronden van je bestelling je maaltijdbox samen. Bij het kiezen van de recepten kan je op het +-je drukken om meer porties toe te voegen voor een diner met meer dan 2 personen.

Bestel op tijd

Voor alle bestellingen raden wij aan de laatst mogelijke bezorgdatum te kiezen, zodat alles extra vers blijft. Voor Nederland is dit zondag 23 december. Plaats je bestelling 6 dagen van te voren zodat wij tijd hebben om inkopen te doen.

Ik vier Kerst op:

  • Kerstavond: Kook je op kerstavond met Marley Spoon? Plaats je bestelling dan uiterlijk op 15 december.
  • 1e Kerstdag: Liever een diner verzorgd door Marley Spoon op eerste kerstdag? Plaats je bestelling dan uiterlijk op 16 december.
  • 2e Kersdag: Voor koken op tweede kerstdag kun je tot uiterlijk maandag 17 december bestellen.

Woon je in België? Bestel jouw maaltijdbox hier! Plaats je kerstbestelling uiterlijk op zaterdag 15 december, en ontvang 'm op vrijdag 21 december.