Onze 8 beste recepten van 2019

Dit waren volgens jullie de 8 beste Marley Spoon recepten uit 2019. Stuk voor stuk kregen ze een beoordeling boven de 4 sterren! Welke hoop jij ook in het nieuwe jaar terug te zien op het menu?
By: Lisa / 12/08/2019 / Onze recepten

1. Sandwich pulled Teriyakikip met een pittige rodekoolslaw

Ontmoet het best belegde broodje dat we ooit in onze boxen stopten. Dit broodje wordt namelijk niet alleen belegd met de door jou zelfgemaakte pulled kip in teriyakisaus, maar ook met licht pittige sla van rodekool en babyromanasla. Dit alles zorgt niet alleen voor een fijne combinatie van smaken, maar ook voor een wereld aan texturen. Dus wacht niet te lang en neem meteen een hap! Lees hier het recept voor sandwich pulled Teriyakikip met een pittige rodekoolslaw.

2. Zoeteaardappelsoep getopt met chorizo en geroosterde maïs, limoen en koriander

Een van de meest veelzijdige groenten is de zoete aardappel. Dit wortelgewas is - in tegenstelling tot wat de naam suggereert - geen familie van de aardappel. Hij zit boordevol vitamine C, magnesium en bètacaroteen. En je kunt 'm op heel veel manieren bereiden, bijvoorbeeld zoals bij dit recept in een soep. Combineer deze romige soep met knapperig gebakken chorizo en je hebt een supermaaltijd! Hier lees je ons recept voor zoeteaardappelsoep getopt met chorizo en geroosterde maïs, limoen en koriander.

3. Lichtpittig rundergehakt met broccoli en kokosrijst

Oeh la la, voor kokosrijst kun je ons altijd wel wakker maken! En daarom hebben wij van ons favoriete recept een razendsnelle variant gemaakt. Je serveert de kokosrijst met een behoorlijke portie knapperige broccoli en rundergehakt. De komijn geeft het gehakt een kruidige smaak en de knoflook en gember geven beide je smaakpapillen én je weerstand een welverdiende oppepper. Hier vind je ons recept voor lichtpittig rundergehakt met broccoli en kokosrijst

4. Broodjes Surinaamse kip met komkommer en paprika

“All sorrows are less with bread” aldus Don Quichot-schrijver Miguel de Cervantes. Wij zijn het roerend met hem eens! Deze heerlijke broodjes zijn namelijk om je vingers bij af te likken: goed gevuld met friszoete paprikareepjes, kraakverse sla en in ketchup-ketjap manis gesmoorde kip. Daarnaast zijn ze ook nog eens lekker makkelijk te maken. Perfect voor na een drukke dag! Hier lees je ons recept voor broodjes Surinaamse kip met komkommer en paprika.

5. Bánh mì met gehaktballetjes van varkensvlees plus krieltjes

Ooit namen de Fransen de baguette mee naar de toenmalige kolonie Vietnam en dat bracht daar een heel nieuw genre aan gerechten teweeg: ‘Bánh mì’. Als je daar nu naar vraagt in Vietnam krijg je een goed gevulde sandwich bomvol Oosterse smaken en met allerhande ingrediënten als vlees, vis en groenten. Wij eten bánh mì het allerliefst met gehaktballetjes, krieltjes en een romige limoenmayo. Lekker! Lees hier ons recept voor bánh mì met gehaktballetjes van varkensvlees plus krieltjes.

6. Bladerdeegpastei met kip in champignon-roomsaus

Dit recept bevat alle ingrediënten voor een echte crowdpleaser. Stukjes mals gebakken kip, een aardse noot dankzij de champignons en creamy goodness van de crème fraîche. Het laagje bladerdeeg van de pastei bakt knapperig goudbruin in de oven mee en is ideaal om de laatste restjes uit de ovenschaal te schrapen. Snel, gemakkelijk en heel lekker! Lees hier het recept voor bladerdeegpastei met kip in champignon-roomsaus .

7. Snelle gnocchi met grove pesto babyspinazie en basilicum

Dit recept is wat ons betreft een echte timesaver. Normaal gesproken worden de gnocchi- balletjes kort in water gekookt, maar met onze beproefde techniek leer je dat dit niet per se nodig is. Je bakt de gnocchi gewoon knapperig in de pan en maakt het af met een pesto van grof gehakte zongedroogde tomaten, basilicum, pijnboompitten en Italiaanse harde kaas. Easy does it! Lees hier het recept voor snelle gnocchi met grove pesto babyspinazie en basilicu.

8. Volle courgette-kokossoep met gnocchi en radijstopping

Gnocchi heb je misschien wel eens eerder met saus gegeten, maar wil je eens wat nieuws proberen? Serveer de deegballetjes dan knapperig gebakken als bijgerecht. Chef Tamara kiest voor een romige soep op basis van courgette en kokosmelk waarin je de gnocchi kunt dippen. De frisse topping van radijs, munt en zonnebloempitten geeft een fijne crunch. De porties zijn royaal, dus eet eventuele restjes als lunch. Hier vind je ons recept voor volle courgette-kokossoep met gnocchi en radijstopping.