9 recepten met mango die jou versteld doen staan!

Heerlijk vinden wij het: een zoete touch in een hartig hoofdgerecht. Geniet jij daar ook zo van? Perfect! Dan zullen deze 9 recepten met mango jou zeker versteld doen staan. Eet smakelijk!
By: Marley Spoon / 10/30/2018 / Recepten
9 recepten met mango die jou versteld doen staan!

1. Gebakken snoekbaarsfilet met lauwwarme mango-bleekselderij-linzensalade

Te lekker: snoekbaarsfilet met een frisfruitige mango-linzensalade met ook nog eens bleekselderij en wortel. Het mag dan nog wel even duren voor het zomer is, maar met dit gerecht haal je in ieder geval de zon in huis. De sojasaus en balsamico geven het gerecht een aparte twist, die je zeker moet proeven! Het recept vind je hier.

2. BBQ-kippenbout met zoete aardappelwedges en mango-salsa

Je waant je in Texas als je je tanden in deze sappige kippenbout zet. We kruiden hem met tandoori, heerlijk toch? De zoete aardappel snijden we in flinke wedges, deze worden in de oven gebakken en gekarameliseerd. De mango-salsa is zoet en de koriander geeft hem een kruidige frisheid. Al met al een gerecht dat je het water in de mond doet lopen! Het recept vind je hier.

3. Zalm met pindakorstje, korianderrijst en mango-komkommersalade

Een zalm zoals deze heb je nog nooit gegeten! Het knapperige pindakorstje maak je van pinda’s, garam masala en Aziatisch paneermeel en past perfect bij de zachte zalm. Daarbij een frisse mango-komkommersalade en kruidige korianderrijst. Schuif maar snel aan! Het recept vind je hier.

4. Pittig okra-stoofpotje met bruine rijst en mango chutney

Okra is de vrucht van een plant uit de kaasjeskruidfamilie en lijkt een beetje op cactus. In dit gerecht maak je er een stoofpotje van, met paprika, bleekselderij, ui, gember, chili en knoflook. Daarbij kook je bruine rijst. Bij deze rijst wordt het buitenste laagje, het zilvervliesje van de korrel, niet verwijderd. Een lekkere mango chutney erbij en je kunt weer een heerlijk gerecht op tafel zetten! Het recept vind je hier.

5. Knapperige halloumi met rode quinoa en frisse mango-gembersalsa

Voor mensen die halloumi al kennen, spreekt dit gerecht eigenlijk wel voor zich. Voor de rest: halloumi is een heerlijke, licht zoute kaas met een bite die je knapperig bakt. Daarnaast nog wat rode quinoa en een frisse salsa die je smaakpapillen doet tintelen. Lekker! Het recept vind je hier.

6. Italiaanse calzone met mango, mozzarella en gegrilde paprika

“Wat, een calzone met fruit?!”, riep onze collega vol ontzet toen ze hoorde over onze avontuurlijke hap. De uit Napels afkomstige dubbelgeklapte pizza gaan als warme broodjes over de toonbank en worden doorgaans met kaas en groenten gevuld. Chef Bas heeft er nu plakjes mango aan toegevoegd. Na een wat aarzelende hap werd deze calzone door onze Italiaanse collega goedgekeurd, en nu vast ook door jou! Het recept vind je hier.

7. Tropische pasta met mangosaus en gebakken paneer met cashewnoten

Vandaag zet je een kleurige pasta op tafel met een verrassend frisse, licht-pittige saus. Je mixt namelijk verse mango met munt, gember en een flinke chilipeper tot een zonnige saus. Qua smaak en textuur doet ‘ie denken aan een ongekookte mango-chutney, maar geloof ons: hij past perfect bij de knapperige groenten en cashews. Een plak gebakken paneer maakt dit feestelijke gerecht helemaal af. Het recept vind je hier.

8. Maïstaco's met mango-salsa gebakken bonen & koriander-cashewdip

Deze taco's waren in de testkeuken zó verdwenen, dus we weten zeker dat dit bij jou thuis ook het geval zal zijn! De gebakken knoflook-bonen en frisse mango-tomatensalsa maken van elke maïstaco een feestje. Je maakt er een romige dip bij door geweekte cashewnoten en verse koriander met een mespuntje chili en knoflook glad te pureren. De perfecte topping voor dit kleurige gerecht! Het recept vind je hier.

9. Krokante mango-varkenslapjes met wintergroenten een aardappelpuree

Met dit recept laat chef Tamara zien hoe je varkenslapjes en twee van haar favoriete wintergroenten kunt combineren. De speciaal voor Marley Spoon ontwikkelde mango-chili chutney van The Ketchup Project gebruik je om de varkenslapjes te bestrijken. Vervolgens bak je ze onder een laagje Japanse broodkruim vermengd met koriander voor een perfecte combinatie van zoet, kruidig en crunchy! Het recept vind je hier.