7 recepten met noedels waarbij geslurpt mag worden

Kook jij graag gerechten uit de Aziatische keuken? Dan kan jij je hart ophalen aan deze heerlijke gerechten met noedels. Gewokt, in een soep, met vlees of vegetarisch: de opties zijn eindeloos. Slurpen maar!
By: Marley Spoon / 04/15/2019 / Recepten

1. Chili-roerbak met kip en paksoi met noedels

Wokken is een van oorsprong Chinese kooktechniek waarbij diverse ingrediënten in heel hete olie knapperig worden gebakken. Vandaag marineer je de kip voor het wokken in een pittige saus van chilipeper, gember en teriyakisaus. Daarna bak je de kipstukjes op hoog vuur aan en maak je het gerecht af met knapperige wortel, paksoi en rode ui. Warm in de laatste minuten de noedels op en hup, aan tafel! Het recept vind je hier.

2. Zalm Teriyaki met noedels en groenteroerbak met sesam

Zalm is populair in ons land, dat snappen wij wel! Deze vet lekkere vis is vol van smaak en bevat daarnaast ook nog eens relatief veel goede vetzuren. Smaakvol én gezond: een topcombinatie! En wist je dat je de huid van zalm gewoon kunt eten als je hem op hoog vuur krokant bakt? Dat zorgt voor een crispy accent bij deze snelle groenteroerbak met noedels. Tafeltje dekje en genieten maar! Het recept vind je hier.

3. Tofu in zwarte bonensaus met sperziebonen en udonnoedels

Deze heerlijke, onweerstaanbaar snelle wok met knapperig gebakken tofu en gewokte groenten vormt een perfect paar met de rijke saus op basis van sojasaus en zwarte bonensaus. Het kleine scheutje azijn verleent de saus zijn ietwat zoetzure smaak en het gebruik van voorgekookte udonnoedels zorgt ervoor dat dit vegetarische gerecht bovendien lekker vlot op tafel staat! Het recept vind je hier.

4. Knoflook-sesamnoedels met gouden tofu en groene groenten

Wist je dat groene groenten ontzettend voedzaam zijn? Ze zitten bomvol antioxidanten, vitaminen, mineralen en vezels. Vooral de broccoli is een echte held. De stronk van deze groente kun je ook prima eten, maar voor extra gemak hebben wij de broccoli al helemaal voorgesneden. Deze groene smaakmaker combineren we vandaag met lichtzoete tofu, noedels en een kruidige dressing. Meer heb je niet nodig! Het recept vind je hier.

5. Bang Bang-kip met noedels en paksoi, gember en bosui

Kip Bang Bang is een traditioneel Maleisisch recept waarbij je de kip op smaak brengt met een saus van onder andere rijstwijnazijn, pindakaas en sambal oelek. Deze zachte, licht spicy saus geeft een hemelse twist aan je kip. Daarom werd het tijd voor Bang Bang-kip op ons menu! Erbij serveren we gewokte groenten en lichte noedels, afgetopt met bosuiringetjes voor een echt Oosterse smaakbeleving. Het recept vind je hier.

6. Maleisische currysoep en noedels met Thaise basilicum

Deze currysoep bevat de smaak van Zuid-Oost Azië in volle glorie. In Maleisië, waar deze soep vandaan komt, heet de soep Laksa en bestaat ze in ieder geval uit kokosmelk en pittige kruiden. Erin vind je vaak noedels, knapperige groenten en garnalen. In onze interpretatie van deze hartverwarmende soep vind je niet alleen al die ingrediënten, maar ook nog frisse Thaise basilicum. Eet smakelijk! Het recept vind je hier.

7. Verrassende tofusalade met noedels en gember-misodressing

Neem je smaakpapillen mee op reis naar Zuid-Oost Azië! Deze vullende salade op basis van rijstnoedels is in menig Thais huishouden vaste prik. Geen wonder, want hij wordt gemaakt van kraakverse ingrediënten en de bijbehorende saus staat garant voor flink wat smaak. De Thai noemen de salade Yam Wun Sen en traditioneel wordt ze met vlees geserveerd. Wij gaan met knapperige tofu, wortel en kool op de vegetarische toer. Het recept vind je hier.