7 gezonde recepten waardoor jij goed in je vel zit

Ben jij wekelijks in de sportschool te vinden? Of weet je al niet meer hoe deze er uitziet, maar wil je wel wat gezonder gaan leven? Door deze gezonde recepten zit je in no-time weer lekker in je vel.
By: Marley Spoon / 02/28/2019 / Onze recepten

1. Midden-Oosterse shoarmakip met bulgur en komkommersalade

Maak je klaar voor een kleurrijke shoarmaschotel vol lekkers! Shoarma is de vertaling van het Turkse woord voor draaiend: ‘çevirme’. En dat heeft weer dezelfde betekenis als döner kebab: draaiend vlees. In plaats van de traditionele Midden-Oosterse variant met lamsvlees in een broodje, maak je jouw schotel vandaag met gemarineerde kip, kruidige bulgur en rode uienpickle.

Het recept vind je hier.

2. Gele viscurry met aardappels en mandarijn

Vandaag maak je een makkelijk en smakelijk recept dat onze chef Matthias ten voeten uit is. Je bakt de paprika, ui en wortel en vervolgens zet je met gele currypasta en romige kokosmelk de toon voor een overheerlijke curry. De gekookte aardappels en verse stukjes vis zorgen ervoor dat je verzadigd en wel van tafel gaat. Om het feest af te maken hebben we ook een sappig mandarijntje toegevoegd. Bijzonder en fris!

Het recept vind je hier.

3. Cajunstamppot met kip met rozijnenjus en gebakken appel

De Amerikaanse keuken bestaat niet alleen uit burgers. In de Verenigde Staten vind je allerlei soorten keukens, allen gekenmerkt door hun eigen bereidingswijzen en specerijen. De echte Cajunsmaken smaken vind je terug in deze fusionstamppot met spekjes, gekruide kip en gestoofde appeltjes met rozijnen. Nog mooier: dankzij het lichte karakter is deze stamppot ook geschikt voor mensen die op de lijn letten!

Het recept vind je hier.

4. Scandinavische visstoof met dille en cannelinibonen

In de Noord-Europese landen weten ze als geen ander de typisch Scandinavische smaken van vis, dille, citroen en bonen bij elkaar te brengen in de meest uiteenlopende gerechten. Deze stoof van verschillende soorten vis, cannelinibonen, tomaten en dille is onze manier om de typisch Scandinavische smaakcombinatie te eren. Deze zachte stoof serveer je met vers afgebakken brood en een kneepje citroensap. Ät gott!

Het recept vind je hier.

5. Zoeteaardappelfritters met chili sin carne en limoenyoghurt

Chili sin carne is de bekende gehakt-bonenschotel, maar dan zónder het bekende vleeselement. Wat overblijft, is een heerlijke bonenschotel met als basis een tomatensaus, die je prima kunt gebruiken in een vegetarisch gerecht. De chili combineer je vandaag met gebakken zoete aardappelkoekjes, een frisse saus van yoghurt, limoensap en koriander. Wij garanderen dat je het gehakt helemaal niet zult missen!

Het recept vind je hier.

6. Miso-aubergine en sobanoedels met snijbonen en zwarte sesam

Sobanoedels bestaan voor een groot deel uit boekweit, wat deze noedels heel geschikt maakt voor mensen die minder tarwe willen eten. Vandaag gebruik je deze fijne noedels in een roerbak van snijbonen en sojasaus en combineer je ze met in mirin en miso gekarameliseerde, geroosterde aubergine voor een waanzinnige smaakcombinatie!

Het recept vind je hier.

7. Paksoi-tofuroerbak met limoen, hoisin en sobanoedels

Wist je dat het maken van tofu eigenlijk heel erg lijkt op het proces van kaasmaken? Je zou dus gekscherend kunnen zeggen dat tofu de Aziatische vorm van onze gele rakkers is. Wat tofu beter kan dan kaas is de smaak van een gerecht goed opnemen, zoals bij deze lekkere roerbak. Dat betekent een heerlijk bordje noedels en tofu vol van smaak dankzij de hoisin, soja en verse gember.

Het recept vind je hier.