6 vegetarische recepten waar ook de carnivoor zijn vingers bij aflikt

Wij van Marley Spoon hebben 6 vegetarische recepten voor je op een rijtje gezet, waar zelfs de grootste carnivoor zijn vingers bij aflikt. Wedden dat je geen vlees mist in deze maaltijden? Eet smakelijk!
By: Marley Spoon / 09/07/2018 / Onze recepten

1. Vegetarische gehaktballetjes met tagliatelle en marinara saus

Deze prachtige lange tagliatelle serveer je in een rijke tomatensaus, met mooie balletjes er bovenop. Je maakt de vegetarische balletjes van linzen, deze passen perfect bij de marinara saus. Scheur nog wat basilicum en garneer de pasta daarmee, en mamma mia, dan is het tijd om te smullen!

Het recept vind je hier.

2. Vegetarische aubergine lasagne met feta en rucola

In ongeveer 197 voor Christus werd het Griekse rijk overgenomen door de Romeinen. Toen Griekenland eenmaal succesvol bezet was, namen de Romeinen al snel hun filosofie, religie, wetenschap, taal en manier van eten over. Eén van de recepten was lasagne. Daar de Romeinen laaiend enthousiast waren, behoorde het al snel tot de wekelijkse kost. Zo'n 2000 jaar later staat het bij ons op het menu, bijzonder en overheerlijk!

Het recept vind je hier.

3. Vegetarische stroganoff met paddenstoelen, spinazie en rijst

“De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast” aldus Franse cuisinier Alexandre Dumaine. En wat voor een saus! Je maakt vandaag een veggie variant op de beroemde stroganoff met champignons en spinazie. Deze klassieker werd voor het eerst door Franse koks aan Russische tsaren geserveerd. Priyatnovo appetita!

Het recept vind je hier.

4. Vegetarische hot dogs met chili-chutney en venkelsalade

In New York zijn ze een nieuwe streetfood hype: vegetarische Hot Dogs! In dit recept maak je een eigen chili-chutney door suiker tot een karamel te verhitten en deze vervolgens met chilipeper, rode ui, tomaat en azijn in te koken. Dat smaakt heerlijk bovenop de vegetarische worstjes. Serveer ze met de appel-venkelsalade. Eet smakelijk!

Het recept vind je hier.

5. Vegetarische worstjes met ovenaardappels en wortelpuree

Stamp gekookte worteltjes met boter tot een puree en schuif de aardappels met schil en al, olijfolie en rozemarijn in de oven. Serveer met gebakken, licht gekarameliseerde savooiekool en deze heerlijke veggie worstjes!

Het recept vind je hier.

6. Vegetarische zwarte bonenchili met zoete aardappel en maïstortilla

Een stevige chili is vaste prik in de Tex-Mex-keuken. Traditioneel vormen de tomaten en het rundergehakt de basis van dit gerecht. Wij gaan voor een vurige chili zonder vlees, maar met zwarte bonen en zoete aardappels. Hoewel je 'm niet zo sterk proeft, hebben we een mespuntje cacaopoeder van uitstekende kwaliteit toegevoegd. Dat maakt onze chili verslavend lekker!

Het recept vind je hier.