5 recepten met verrassende avocado combinaties

De avocado is een onwijs veelzijdige vrucht. Het 'groene goud' is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens erg gezond. Is dat even mooi meegenomen! Dit keer laten we jou 5 recepten zien met verrassende avocado combinaties. Veel kookplezier!
By: Marley Spoon / 09/07/2018 / Recepten

1. Zuid-Amerikaanse arepas met avocado, pittige bonen en feta

Arepas zijn gebakken maïsmeelbroodjes uit de Zuid-Amerikaanse keuken. Ze worden veel gegeten in Colombia en Venezuela, en worden op allerlei mogelijke manieren belegd. Wij vullen ze met avocado, pittige bonen en feta, en brengen het geheel op smaak met een fikse dosis Mexicaanse kruiden. Ariba ariba! Het recept vind je hier.

2. Zalm met tomaat-avocado salsa en kruidige bonenrijst

Het beste uit Zuid-Amerika, in één gerecht! Je maakt een heerlijke salsa van avocado en tomaat. Daarbij nog rijst verfijnd met kidneybonen, koriander en rozijnen en als klap op de vuurpijl een prachtig stuk zalm. Loopt het water je al in de mond? Het recept vind je hier.

3. Gevulde tomaten met couscous, olijven en avocadocrème

Voor dit heerlijk kruidige gerecht vul je tomaten met met couscous, frisse kruiden, een kleine chilipeper, olijven en het heerlijke kruidenmengsel Ras el Hanout. Daarbij serveer je een frisse salade van rucola, peterselie, courgettereepjes en ducca kruiden, plus een avocadocrème. Lekker! Het recept vind je hier.

4. Geroosterde kokos-avocado met rucola-kikkererwtensalade

Deze gegrilde avocado met kokosjasje is zacht van binnen en knapperig van buiten. Avocado is een bijzondere vrucht, want hij gaat goed samen met zowel hartige als zoete gerechten. Je kunt er zelfs chocolademousse van maken! In dit gerecht serveer je de gegrilde avocado met een bonte salade van kikkererwten, rucola en sinaasappel. Lekker! Het recept vind je hier.

5. Avocado-spinaziesalade met gerookte kip en currysaus

Een tien met een griffel voor deze salade met twee groene uitblinkers! De basis wordt gevormd door spinazie, een bladgroente niet alleen rijk aan ijzer, maar ook aan anti-oxidanten en vitamine E. De combinatie van al deze voedingsstoffen helpt bij de bestrijding van infecties. De stukjes avocado en romige curry-yoghurtsaus met gerookte kip bieden de ietwat bittere bladeren het juiste tegenwicht. Het recept vind je hier.