15x de lekkerste én makkelijkste noedels recepten

Noedels zijn er in alle soorten en maten, maar alle soorten worden gemaakt van ongerezen deeg dat vervolgens in water wordt gekookt. Er zijn ontelbaar veel soorten noedels. Van soba en mie tot udon en glasnoedels.
By: Marley Spoon / 09/04/2018 / Recepten

1. Aziatische noedels met kip en bonte groenten

Er is niets lekkerder dan na een lange dag op de bank te ploffen met een goedgevulde kom noedels. Deze lekkere Aziatische noedels maak je met zachte kip, rode paprika, sperziebonen, bosui en een rijke hoisinsaus. Lekker opsmikkelen met stokjes - of stiekem gewoon met je vork.

Het recept vind je hier.

2. Aziatische kip met satésaus en mienoedels

Chef Paul heeft weer een heerlijk wokgerecht gecreëerd! Je maakt een rijke saus van pindakaas en BBQ saus. Daarbij serveer je zachte stukjes kip, knapperig gebraden paprika en een goede portie mienoedels. Garneer met bosui en zwarte sesamzaadjes en smullen maar!

Het recept vind je hier.

3. Chili-roerbak met kip en paksoi met noedels

Wokken is een van oorsprong Chinese kooktechniek waarbij diverse ingrediënten in heel hete olie knapperig worden gebakken. Vandaag marineer je de kip voor het wokken in een pittige saus van chilipeper, gember en teriyakisaus. Daarna bak je de kipstukjes op hoog vuur aan en maak je het gerecht af met knapperige wortel, paksoi en rode ui. Warm in de laatste minuten de noedels op en hup, aan tafel!

Het recept vind je hier.

4. Chinese noedels met oesterzwammen en broccoli

De prachtige oesterzwam heeft een hoofdrol gekregen in dit lekkere gerecht. Je maakt een rijk pannetje met broccoli, bosui, gember, chilipeper en de oesterzwam en laat je lekker even sudderen. Dan maak je het geheel af met hoisin saus en serveert het met een goede portie mienoedels. Màn-mānrchī!

Het recept vind je hier.

5. Vietnamese noedelsalade met hoisin tofu en bonte groenten

Tofu is een perfecte vlees- of visvervanger; het bevat veel eiwitten maar is arm aan calorieën en vet. Het is een heel veelzijdig product, dat heerlijk is als je het bakt, roostert of verwerkt in sauzen. Daarnaast is het een goede bron van allerlei essentiële aminozuren en bevat het veel ijzer. In dit gerecht geef je het een heerlijk jasje van hoisinsaus, lekkerrrr!

Het recept vind je hier.

6. Koreaanse wok met biefstuk, broccoli en udonnoedels

Haal de Koreaanse keuken in huis met dit heerlijke wokgerecht! Je maakt het met dikke udonnoedels, biefstuk, broccoli en een heerlijke Koreaanse kruidenpasta. Garneer met wat koriander en dan is het smullen geblazen!

Het recept vind je hier.

7. Roerbak met varkensfilet, spitskool, paprika en mienoedels

Er staat een frisse roerbak op het menu! Je maakt 'm met zachte stukjes varkensvlees, rode paprika, spitskool en mienoedels. Maak het geheel af met knapperige cashewnoten en frisse koriander. Leg de stokjes maar vast klaar!

Het recept vind je hier.

8. Aziatische rijstnoedels, geroerbakte garnalen en pindasaus

Mmm, een stir-fry met pindasaus kan haast niet missen. En al helemaal niet wanneer er garnalen in het spel zijn! Dit gerecht bevat lekker veel groenten en krijgt zijn typische smaak door de koriander. Wist je trouwens dat jouw liefde (of haat) voor koriander waarschijnlijk genetisch bepaald is? 'Korianderhaters’ schijnen de geur van een bepaald bestanddeel niet te kunnen ruiken, waardoor ze de frisse geur niet waarnemen.

Het recept vind je hier.

9. Makkelijke miso-sobanoedels met aubergine, courgette en pecans

Jazeker, vanavond staat een razendsnelle roerbak bomvol groenten op het menu. Terwijl de sobanoedels garen, heb je mooi de tijd om je favoriete wokgroenten in enkele minuten gaar te wokken. Voor een bijzondere touch maak je een creamy saus van witte misopasta, sojaus en mirin - het zoete zusje van de sake en een frequent gebruikte smaakmaker in de Japanse keuken. Het smakelijke feestje top je af met een gulle schep pecannoten.

Het recept vind je hier.

10. Vietnamees gewokt rundvlees met een lauwwarme noedelsalade

Met dit bijzondere recept laten we je kennismaken met een van onze favoriete gerechten uit de Vietnamese keuken: Bo Luc Lac. Bo staat voor rundvlees en Luc Lac vertaalt zich in schudden. Letterlijk schuddend rundvlees. En dankzij een paar slimme trucjes van onze chefs is dit sublieme recept ook nog eens binnen 20 minuten te bereiden. Probeer het zelf!

Het recept vind je hier.

11. Lichtpittige rijstnoedelsoep met varkensgehakt en paksoi

De Cambodjaanse keuken staat bekend om zijn veelzijdigheid in smaken. Gefrituurd of gekookt, alles kan, zolang het maar een flinke hoeveelheid aromaten bevat. Grote favoriet? Ongetwijfeld vissaus! Vissaus is niets anders dan gefermenteerde vis en eerlijk is eerlijk, alleen op de geur afgaand, is het niet echt een aanrader. Maar meegekookt in deze noedelsoep met rul varkensgehakt is het een enorme smaakverrijker.

Het recept vind je hier.

12. Zoetpittige varkensreepjes in een vlotte groente-noedelsalade

Het lijkt een goed idee om na een lange dag gewoon iets te bestellen, maar in de tijd dat je op je maaltijd wacht, kun je zelf ook heel vlot een smakelijk gerecht koken. Ons recept voor een quick-fix zijn deze varkensreepjes gebakken in een zoete chilisaus, geserveerd met een noedelsalade vol kraakverse groenten. Simpel, snel, en toch heerlijk en voedzaam!

Het recept vind je hier.

13. Hoisin-kip roerbak met sobanoedels, paksoi en pinda's

In menig Chinees restaurant is de ietwat zoete, stroperige donkere saus vaste prik. De saus geeft dankzij de gember een kick aan bijvoorbeeld Pekingeend, maar ze doet ook niet onder als smaakmaker voor een roerbakgerecht. Zo ook in dit vrolijke samenspel van sobanoedels, stukjes kip en paksoi, afgetopt met lekkere crunchy pinda’s.

Het recept vind je hier.

14. Japchae met tijgergarnalen, gewokte champignons en eiernoedels

De naam van dit Koreaanse gerecht betekent letterlijk “mengsel van groenten”. Grappig genoeg bevatte de eerste variant noch vlees, vis of noedels. De koning van de toenmalige dynastie was echter zo onder de indruk, dat hij de bedenker per direct promotie gaf. Sindsdien is geen enkel Koreaans feestje compleet zonder een kleurrijk bord japchae, en voor onze variant voegen wij er champignons en crunchy tijgergarnalen aan toe.

Het recept vind je hier.

15. Maleisische wok met rundvlees, eiernoedels en geurige sambal oelek

Sambal bij? Ja, en snel graag, want deze wokschotel met runderreepjes en knapperige paksoi bevat alle exotische ingrediënten die perfect met de pittige saus samengaan. In de basisvariant worden verse Spaanse pepers met een snufje zout gemalen. Het scheutje azijn zorgt ervoor dat de saus tot aan de keukentafel tiptop in orde blijft.

Het recept vind je hier.