12x pasta recepten onder de 30 minuten!

Ken jij de vuistregel 'hoe fijner de saus, hoe fijner de pasta' al? Probeer deze 12 tijdbesparende pasta recepten uit en beslis of wij ons aan deze regel houden
By: Marley Spoon / 08/24/2018 / Recepten
12x pasta recepten onder de 30 minuten!

1. Salsiccia in rijke vijgensaus met prei en gebakken gnocchi

De oorsprong van gnocchi is niet zeker, want er zijn meerdere Italiaanse regio’s die claimen dat deze deegballetjes bij hen vandaan komen. Afhankelijk van de regio worden er verschillende ingrediënten gebruikt om de gnocchi te maken. Wij zijn er in ieder geval zeker van dat ze gebakken opperbest smaken. Zeker in combinatie met een stevige tomatensaus met gedroogde vijgen, prei, basilicum en salsiccia. Het recept vind je hier.

2. Hartige pappardelle met spekjes, spinazie en balsamico

Balsamico is een azijnsoort uit Italië, gemaakt van gekookt druivensap. Het komt uit de regio's Modena en Reggio Emilia, en alleen hiervandaan mag de azijn ‘balsamico-azijn’ heten. De naam is namelijk beschermd in de EU, zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft en er geen ‘namaakbalsamico’ op de markt komt. Door deze bijzondere azijn krijgt deze pasta een heerlijk lichtzoete twist! Het recept vind je hier.

3. Marley Spoon's bolognese met salami en paprika

Bolognese is een Italiaanse vleessaus die zijn oorsprong vindt in Bologna in Noord-Italië. De saus is een ragout, wat komt van het werkwoord 'ragoûter', wat 'de eetlust stimuleren' betekent. En dat doet onze bolognese absoluut! Je maakt ‘m met gehakt, salami, paprika en wortel en laat ‘m lekker pruttelen op het fornuis. Ondertussen kook je spaghetti perfect al dente en dan: smullen alsof je in Zuid-Italië bent! Het recept vind je hier.

4. Italiaanse reuzegehaktballen met spaghetti en basilicum

Mamma mia, Lady en de Vagebond zouden stikjaloers zijn op dit klassieke pastagerecht dat wordt geserveerd met grote gehaktballen, zachtjes gegaard in een stevige tomatensaus. Garneer met verse basilicumblaadjes en dan is het slurpen geblazen! Het recept vind je hier.

5. Rode pesto tagliatelle met kalkoen en courgette

We zijn dol op groene pesto, maar ook deze rode variant is om je vingers bij af te likken! Je maakt 'm van gegrilde paprika, pompoenpitten, zongedroogde tomaten, knoflook en wat kaas. Deze pesto past perfect bij de kalkoen en tagliatelle. Het recept vind je hier.

6. Gnocchi-ovenschotel met champignons en spinazie

Er zijn vele regio's in Italië die claimen dat de gnocchi in hun streek werd uitgevonden. Hoewel ze normaal gesproken geassocieerd worden met Emilia-Romano, gelegen in Noord-Italië, kun je ze door het hele land in allerlei vormen en maten terugvinden. Afhankelijk van de regio van bloem, brood, ricotta, groenten, aardappels of paneermeel. Wij serveren vandaag de aardappelvariant, buon appetito! Het recept vind je hier.

7. Fettucini alla Saltimbocca met kip en broccoli

Saltimbocca is een typisch Romeinse specialiteit van kalfsvlees, rauwe ham en salie. De naam komt uit het Romeinse dialect en betekent 'spring in de mond'. Zodra je een hapje neemt begrijp je waar de naam vandaan komt. Onze variant is gemaakt met kip en bacon en een heerlijke hartige saus. Het recept vind je hier.

8. Penne all'arrabiata met artisjok en mozzarella

‘Sugo all’arrabiata’ is een Italiaanse saus, volgens traditioneel recept gemaakt van knoflook, tomaten en chilipepers, gegaard in olijfolie. ‘Arrabiata’ betekent letterlijk ‘boos’, wat slaat op de pittigheid van het gerecht. Je bepaalt zelf hoe ‘boos’ je de saus maakt, want jij doseert de chili! Maak de saus af met gegrilde artisjokken en basilicum, en garneer met rucola en romige stukken buffelmozzarella. Het recept vind je hier.

9. Makkelijke pasta met kalkoen, pesto alla Trapanese en kaas

Met zo’n mooie naam kan het niet anders zijn dat deze pasta uit Italië komt. De rode pesto vindt zijn oorsprong in de streek Trapani van het eiland Sicilië en het werd daar door de zeelieden met lokale producten gemaakt. Wij hebben er - niet zo stiekem - een hele snelle variant van gemaakt. De kant-en-klare pesto maak je extra lekker door er nog meer tomaten, amandelen en chilipeper aan toe te voegen. Kook en geniet! Het recept vind je hier.

10. Romige pasta met prei, walnoten en tijm

De Romeinse keizer Nero was wat je noemt een echte prei-fan. Volgens hem was prei goed voor de stem en dus at hij er royale hoeveelheden van. Wij laten deze groene neef van de uienfamilie een toontje hoger zingen in een romige saus op basis van crème fraîche, versgeraspte Italiaanse kaas en een schepje biologische mosterd van Abraham’s Mosterdmakerij. Het recept vind je hier.

11. Lichte pasta met rundergehakt, sperziebonen en geurige kruidenolie

Dille wordt al eeuwen gebruikt, de Romeinen vlochten er kransen van en meegetrokken in bouillon stond het bekend als wondermiddel tegen slapeloosheid. Dit kruidje geeft vandaag een frisse noot aan de homemade kruidenolie en maakt van deze pasta met gehakt en boontjes een ware smaaksensatie. Het recept vind je hier.

12. Tijgergarnalen-tagliatelle in tomatenroomsaus & courgettelinten

Op zoek naar een gerecht om alle tafelgenoten groot en klein mee in te pakken? Dan zit je er met dit gerecht er zeker warmpjes bij. De brede lintenpasta en grote garnalen doen het beiden wonderwel in een romige tomatensaus en een topping van courgette. Het schaven van de groente is een kleine handigheid, maar gemarineerd in het frisse citroensap zijn ze in dit gerecht de spreekwoordelijke kers op de taart. Het recept vind je hier.